Rozalina Lepădatu, semnal de alarmă despre bugetul alocat Sănătății

Florentina Constantin / 09 sep 2018 / 19:23
EXCLUSIV
sănătate
sănătate

După lansarea Coaliței pentru Sănătate Europeană în România, Rozalina Lepădatu, director IDSE, și Călin Gălășeanu, președintele ARPIM, au vorbit intr-un interviu pentru DCMedical despre problema actuală din domeniul sănătății din România: bugetul alocat medicamentelor.

"Fondurile au crescut doar cât să acopere măririle personalului medical. Nu este niciun fel de alocare suplimentară pentru teste, analize medicale, medicamente și investiții mari în sănătate. Se fac eforturi, dar nu prea ajung rezultatele la noi.

Atâta timp cât bugetul alocat sănătăţii şi medicamentelor e acelaşi în ultimii opt ani, cel mai mic din Uniunea Europeană, de 12-13 ori mai mic decât cel mai mare buget şi de 7-8 ori decât media europeană, este clar că avem o problemă şi trebuie să găsim o soluţie. În toţi anii ăştia, bugetul alocat medicamentelor a fost suplimentat doar din fonduri private", a declarat Rozalina Lepădatu.

Iar informațiile au fost întărite de Călin Gălășeanu: "Bugetul alocat medicamentelor este acelaşi din noiembrie 2012, în ceea ce priveşte medicamente compensate (...) Din punct de vedere canitativ, compensarea a fluctuat foarte mult".

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy