Salariile cadrelor medicale, în pericol. Prof. dr. Alexandru Rafila: Asta e realitatea

Monika Baciu |
Data publicării:
salariile cadrelor medicale - FOTO: Freepik@iherphotography
salariile cadrelor medicale - FOTO: Freepik@iherphotography

Salariile cadrelor medicale sunt în pericol. Sunt spitale care nu mai au fonduri pentru plata angajaților. Ministrul Sănătății a venit cu o reacție.

Medicul Sorin Mehedințu, managerul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, susține că unitatea medicală pe care o conduce a ajuns în situația să nu mai aibă bani de salarii. Astfel, managerul se gândește să își dea demisia de funcția de manager.

"Totul pleacă de la tariful pe caz rezolvat decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă spitalul are cheltuieli de 10.000 de lei vechi cu un pacient, Casa decontează cam 3.000 de lei, sumă în care trebuie să oferi intervenție chirurgicală, cazare, masă și medicație. Dacă pacientul vine cu un abdomen acut chirurgical care îi pune viața în pericol, stă 10-12 zile în spital. Este o situație la nivel național",  a spus dr. Sorin Mehedințu, potrivit Hotnews. 

Alexandru Rafila, reacție

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a avut o reacție după declarațiile managerului unității medicale din Târgu Cărbunești.


"Înseamnă că dânsul nu prea are ce să caute ca manager la un spital. Ştiu situaţia de acolo dinainte de apariţia articolului de presă; am analizat-o. Este un spital care face servicii medicale foarte puţine. Au doar 39% gradul de ocupare a paturilor.

Şi, în mod evident, dacă nu faci servicii medicale şi plăteşti doar salarii personalului, care este numeros, înseamnă că este o problemă de management, pentru că şi structura spitalului – tipul de servicii pe care le oferă – trebuie adaptate nevoilor acelei comunităţi sau zonei înconjurătoare. De fapt, domnul manager a spus următorul lucru: "Eu nu mă pricep să conduc un spital". Asta este realitatea", a precizat ministrul Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel