SANITAS semnalează deficiențe în ce privește acordarea creșterilor salariale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Euro    FOTO: Pixabay
Euro FOTO: Pixabay

Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat situația acordării drepturilor salariale angajaților din sistemul sanitar și cel de asistență socială, precum și impactul pe care reglementările O.U.G. nr. 25/2020 îl va avea asupra sistemului sanitar public de stat.

Reprezentanții SANITAS din întreaga țară au semnalat grave deficiențe atât în ceea ce privește acordarea creșterilor salariale prevăzute începând cu ianuarie 2020, cât și în acordarea celorlalte componente salariale, ca urmare a finanțării deficitare a unităților medicale.
„În acest context, atragem atenția guvernanților asupra necesității de a reglementa urgent finanţarea creşterilor salariale, aceasta făcându-se în mod tradițional prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Menționăm că toate sectoarele bugetare care au beneficiat de creșteri salariale începând cu ianuarie 2020 au asigurată și finanțarea acestora, în afară de sistemul de sănătate”, arată într-un comunicat de presă al SANITAS.
În document ami este reclamat faptul că spitalele funcționează lunar, cu a 12-a parte din bugetul pe anul 2019, „neavând cum să suporte creșterile salariale prevăzute începând cu ianuarie 2020.”
„Astfel, este evident faptul că Guvernul României nu asigură sursa de finanțare pentru aceste creșteri salariale la acest moment, în condițiile în care toate creșterile salariale din 2015 și până în prezent au fost asigurate prin transfer de la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate”, se mai arată în document.
În ceea ce privește mult discutata O.U.G. nr. 25/2020 și prevederile acesteia categoric în favoarea sectorului comercial de sănătate, Consiliul Național al Federației SANITAS continuă să solicite Guvernului României retragerea ei.
„Suntem profund îngrijorați de faptul că un astfel de act pune sistemul public de sănătate într-o relație concurențială directă cu cel privat, o anomalie, deoarece sistemul privat de sănătate ar trebui să fie complementar celui de stat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel