Săptămâna Europeană a Imunizării, eveniment OMS pentru conștientizarea importanței vaccinării

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Săptămâna Europeană a Imunizării
Săptămâna Europeană a Imunizării

Săptămâna în curs este Săptămâna Europeană a Imunizării. OMS atrage atenția aupra importanței vaccinării și asupra nevoii de acces la sănătate pentru toată lumea.

În fiecare an, Regiunea Europeană a OMS marchează Săptămâna Europeană a Imunizării (EIW) pentru a promova imunizarea ca fiind vitală pentru prevenirea bolilor și protejarea vieții. În acest an, în perioada 24-30 aprilie 2019, campania vizează sensibilizarea cu privire la beneficiile vaccinării și va sărbători "eroii vaccinurilor", care contribuie în multe feluri la protejarea vieții prin vaccinare.

Eroii vaccinurilor includ lucrătorii din domeniul sănătății care administrează dozele pentru imunizare, părinții care aleg vaccinarea pentru copiii lor și toți cei care caută informații bazate pe dovezi și care trec la imunizare. Acest concept este încorporat în contextul mai larg al Săptămânii Mondiale a Imunizării, care se va concentra pe tema "Protejăm împreună, #Cmpanie de imunizare".

Mesajele și activitățile importante ale EIW despre vaccinuri vor fi difuzate în țările din regiune prin campanii de informare, interviuri, bloguri, discuții în grup, comunicate de presă, programe de televiziune, conferințe științifice și alte activități, multe dintre acestea vor fi realizate de experți în imunizare de la OMS și organizații partenere. Recomandările vor fi publicate după eveniment sub forma unui raport anual al EIW.

Sărbătorită prima dată în urmă cu 14 ani

EIW a fost organizată pentru prima dată în 2005, pentru a sărbători succesul imunizării și pentru a promova mesajul principal că vaccinurile salvează vieți. De la evenimentul său inaugural, inițiativa a devenit una dintre cele mai vizibile campanii de sănătate publică din regiune.

EIW atrage atenția nu numai asupra progreselor înregistrate deja în reducerea riscului de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, ci și asupra multor persoane din regiune care încă nu beneficiază de protecția vaccinurilor. „Este nevoie de mai mult efort pentru a ne asigura că golurile în acoperirea imunizărilor sunt închise și nimeni nu este lăsat în urmă”, se arată în counicatul transmis de OMS, Regiunea Europeană.

Planul european de acțiune pentru vaccinuri (EVAP) prevede o "regiune europeană fără boli care pot fi prevenite prin vaccinuri, în care țările oferă acces echitabil la vaccinuri de înaltă calitate, sigure, accesibile și servicii de imunizare pe tot parcursul vieții". Realizarea acestei viziuni este vitală pentru realizarea Agendei pentru dezvoltare durabilă din 2030 și, în special, a obiectivului 3, "de a asigura o viață sănătoasă și de a promova bunăstarea pentru toți, la toate vârstele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel