SCJU Craiova: două aparate de radiologie și un CT modern, în procedură de achiziție

Adisa Codruț |
Data publicării:
SCJU Craiova
SCJU Craiova

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova va avea două aparate de radiologie și un CT modern, care sunt în procedură de achziție. De asemenea, într-un comunicat de presă, unitatea medicală expune mai multe realizări recente.

Pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de înaltă performanță, spitalul are în derulare o procedură de achiziție, cu finanțare de la Ministerul Sănătății în vederea achiziționări a două aparate de  radiologie, cât și a unui CT modern, cu 128  sclice-uri ce va permite efectuarea unor tomografii de înaltă rezoluție, absolut necesare dezvoltării unui act medical de calitate, se arată într-un comuinicat de presă al unității medicale.

Frig, insecte, securitate: rezolvate

De asemenea, se mai arată în document, reprezentanții SCJU au reușit în ultimul an să rezolve unele dintre problemele grave sesizate de pacienți și aparținători, de mai mulți ani, cum sunt cele legate de insectele apărute în diverse locuri din spital, frigul din unele saloane în perioada sezonului rece, nemulțumirea legată de scăpările serviciului de pază sau problema contractului de hrană, a derulării programelor de screening sau de tromboliză, a angajărilor în secții cu deficit de personal.  În spital nu mai există insecte, după ce o firmă a fost angajată se ocupă de dezinsecție

Trebuie știut că până în urmă cu câteva luni deratizarea și dezinsecția spitalului era asigurată de o persoană fizică autorizată, care nu reușea să acopere nevoile unui spital cu o asemenea capacitate – cea mai mare unitate medicală din Oltenia, spitalul cu cel mai mare număr de paturi la nivel național. Astfel, au fost făcute demersurile necesare, iar în acest moment dezinsecția la SCJU Craiova este asigurată de o firmă abilitată.

Instalația de căldură, reabilitată

Pe perioada iernii pacienții și cadrele medicale s-au plâns mereu de faptul că în anumite saloane este frig. Pentru a evita aceste situații și în acest an, conducerea spitalului a demarat o licitație care a fost adjudecată, care presupune achiziționarea de schimbătoare de căldură și echilibrarea instalației tehnice, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel