Sibiu: Numărul naşterilor din maternitatea de stat a crescut pentru al şaptelea an consecutiv

Nou-născuți
Nou-născuți


Maternitatea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a înregistrat o creştere a numărului de naşteri în 2019 cu 3% faţă de 2018, fiind al şaptelea an consecutiv în care se nasc mai mulţi copii în această unitate spitalicească, potrivit unui comunicat de presă remis luni.

 

"Pentru al şaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creşterea numărului de copii născuţi la Maternitatea SCJU Sibiu. Au fost înregistrate 3.098 de naşteri, dintre care 68 au fost gemelare şi 4 de tripleţi, numărul nou-născuţilor fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuţilor, 1.652 sunt băieţi şi 1.552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. (...) Cei mai puţini copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuţi (109 băieţi, 113 fete)", se arată în comunicatul de presă al spitalului sibian, notează Agerpres. 

Potrivit sursei citate, "principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternităţii de stat sunt condiţiile foarte bune" care sunt la Sibiu.

"Maternitatea din Sibiu este una complet renovată şi modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spaţii corespunzătoare, de la cabinete, săli de naşteri, sălile de operaţii şi până la saloanele de tip roaming-in, cu 2 paturi şi grup sanitar propriu, unde sunt cazate mămicile împreună cu bebeluşii. De asemenea, personalul medical al maternităţii are printre cele mai bune rezultate din ţară", susţin cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel