Simona Brana, MEDTRONIC, despre tratamentul AVC: Costurile sunt uriașe, mai mult indirecte

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Simona Brana, country manager Medtronic    FOTO: DC Medical
Simona Brana, country manager Medtronic FOTO: DC Medical

Costurile pentru accidentul vascular cerebral sunt uriașe, iar cea mai mare parte din banii cheltuiți sunt de fapt pe costuri indirecte, pentru supraviețuitorii rămași invalizi în urma acestei afecțiuni. Simona Brana, country manager la MEDTRONIC, a expus câteva date despre accidentul vascular cerebral și cum este tratat acesta în România, în cadrul dezbaterii HEALTH ROMÂNIA II - PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI.

Simona Brana, country manager al Medtronic, a precizat la dezbaterea HEALTH ROMÂNIA II - PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI, că accidentul vascular cerebral, prima cauză de invaliditate și a doua cauză de deces, atât la nivel mondial cât și în România, are costuri uriașe. Pe lângă tratament, cea mai mare parte din bani sunt alocați costurilor indirecte, adică plățile pentru supraviețuitorii care devin asistați sociali.

„Avem în jur de 34-35.000 de decese anual, cauzate de accidentul vascular cerebral. Este cea de-a doua cauză de deces și prima cauză de dizabilitatela nivel mondial, iar în România este exact la fel. Costurile pentru tratamentul accidentului vascular cerebral sunt uriașe, în jur de 650 de milioane, dintre care 89% sunt costuri indirecte, adică la acei pacienți supraviețuitori, care devin asistați social și care generează în continuare niște costuri uriașe”, a precizat ea.

Secție nouă recunoscută

Ea a mai arătat că a fost o eculuție în acest domeniu, că a crescut numărul specialiștilor, iar pe de altă parte, o nouă specialitate a fost recunoscută oficial. „Totuși, s-au făcut niște progrese importante pe parcursul ultimului an, când spun asta înseamnă că de la patru specialiști, patru medici care puteau să ofere acest tip de tratament, astăzi sunt 25.

Specialitatea neuroradiologie intervențională nu era o specialitate recunoscută până anul trecut, anul trecut a devenit o specialitate în sine, iar acest proces continuă cu suportul tuturor celor implicați, adică societatea profesională, bineînțeles Ministerul Sănătății, Casa de asigurări de Sănătate, Comisia și industria, în același timp, pentru deschiderea de noi centre și pentru formarea de noi speciaiști în trombectomie mecanică.”

Cum ar trebui de fapt să fie folosiți banii alocați pentru tromboliză, în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel