Sistem de telemedicină și aparatură performantă, la Spitalul Clinic Municipal Oradea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Clinic Municipal „Gavril Curteanu” Oradea     FOTO: scmo.ro
Spitalul Clinic Municipal „Gavril Curteanu” Oradea FOTO: scmo.ro

Cinci secții ale Spitalului Clinic Municipal din Oradea vor fi dotate cu aparatură medicală performantă, precum și cu un sistem de telemedicină, printr-o finanțare europeană în valoare de 2,45 milioane de euro.

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a semnat contractul de finanţare, în valoare de 2,45 milioane de euro din fonduri europene, prin care se vor dota cu aparatură medicală performantă cinci dintre secţiile spitalului, precum şi cu sistem de telemedicină, a anunţat luni Primăria Oradea.

Potrivit unui comunicat al primăriei, conducerea spitalului, cu sprijinul Primăriei Oradea prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a semnat vineri, 13 decembrie, cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, contractul de finanţare pentru proiectul "Îmbunătăţirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea şi a Spitalului Judeţean Central Bekes".

Prin acest proiect urmează să se achiziţioneze aparatură medicală performantă pentru cinci secţii ale Spitalului Municipal, precum RMN şi ecografe pentru Centrul de imagistică; C-arm, monitoare de înaltă performanţă, aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă pentru ATI; aparat digital radiografie-scopie pentru Radiologie; sistem de transport vacuum pentru probe de laborator şi medicamente pentru laboratorul cu punct de lucru în fiecare secţie a spitalului şi un turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopică Laparoscopică pentru Chirurgie adulţi şi Chirurgie pediatrie, notează agerpres.ro.

Sistemul de Telemedicină va avea sistem video pentru sălile de curs ale Compartimentului de IT al spitalului, cu terminale în camerele de gardă ale spitalului, prin care medicii de la cele două spitale partenere în acest proiect vor putea fi în conexiune permanentă, audio şi video, în timp real.

Spitalul Municipal din Oradea este lider de proiect, iar Spitalul Judeţean Central Bekes, din Ungaria, este partener în acest proiect.

Bugetul total eligibil al Spitalului Municipal este de 2.454.338,00 euro, iar sursele de finanţare sunt reprezentate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) - 2.086.187,30 euro, bugetul de stat al României - 319.039,40 euro şi contribuţia proprie a Spitalului Municipal - 49.111,30 euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, începând din 1 noiembrie 2019 până la 31 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel