Solidaritatea Sanitară, din nou în stradă. Sindicaliștii vor picheta Guvernul

Dana Lascu |
Data publicării:
Sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară. Foto: Facebook
Sindicaliștii de la Solidaritatea Sanitară. Foto: Facebook

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță că joi va organiza un nou protest în fața Guvernului.

Joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 11:00, Federația „Solidaritatea Sanitară” va desfășura în Piața Victoriei un nou Miting pentru Condiții de Muncă Decente.

Mitingul este dedicat exclusiv apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiții de muncă decente și la recunoașterea meritelor, așa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente. Acest protest este o continuare a acțiunilor în stradă începute în data de 5 noiembrie, la el participând numărul maxim de protestatari permis de lege.

Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” vizează intervențiile urgente pentru creșterea siguranței lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale și recunoașterea meritelor profesioniștilor din sănătate.

„Protestul va include și o serie de momente comemorative în amintirea colegilor și colegelor care au decedat în lupta împotriva pandemiei COVID-19, aceste gesturi vizând totodată obligarea guvernanților la a respecta sacrificiului profesioniștilor din sănătate, inclusiv prin acordarea drepturilor privitoare la pensia de urmaș. În același timp, gesturile de comemorare au în vederea atragerea atenției guvernanților asupra necesității urgentării măsurilor de protecție a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactul COVID-19 asupra profesioniștilor din sănătate, atât în privința numărului de lucrători nou infectați cât, mai ales, în privința numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viața proprie tratarea și îngrijirea pacienților.

În sprijinul dorinței de rezolvare pe calea dialogului a tuturor problemelor, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Primului Ministru, Ludovic Orban, organizarea și coordonarea unei întâlniri cu reprezentanții FSSR, la care să participe toți miniștri responsabili de gestionarea acestei situații”, arată Radu Vasile, co-președintele Comitetului Director al Federației Salidaritatea Sanitară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel