Sorina Pintea a părăsit Arestul Central cu o ambulanță. UPDATE

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Foto: DC Medical
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Foto: DC Medical

Sorina Pintea a părăsit arestul Central al Poliției Capitalei cu o ambulanță. Ea a fost pusă în libertate și va fi cercetată sub control judiciar, după cum a decis azi instanța. UPDATE ora 19.00: I s-a făcut rău în ambulanță!

UPDATE: ora 21.00. Sorina Pintea este internată la Institutul Clinic Fundeni. 

UPDATE ora 19.00: Sorina Pintea a leșinat în ambulanță și a fost transportată la un alt spital din Capitală. Poate fi vorba de Institutul Clinic Fundeni sau la un Centru clinic pentru boli reumatismale.

Știrea inițială: 

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a părăsit arestul Central al Poliţiei Capitalei, cu o ambulanţă. Curtea de Apel București (CAB) a decis azi punerea ei în loibertate și cercetarea sub control judiciar, notează agerpres.ro. „Apărarea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, şi în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar, care să fie suficientă, pentru a putea ca doamna Pintea să meargă să se interneze direct în spital. Solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o aşteaptă copiii, ci de a se interna, pentru a putea fi tratată de cadrele medicale”, a spus vineri avocatul Viorel Mocanu.

Potrivit unor surse, ea a rămas la București, internată la spital, sub supravegherea medicului ei curant.

Judecătorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea să fie plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituţie ori de câte este chemată. De asemenea, Sorina Pintea nu are voie să comunice direct sau indirect cu inculpatul Mihai Coste, precum şi cu martorii George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul şi Dan Botorce.

Sorina Pintea, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, judeţul Maramureş, este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel