Sorina Pintea, PRIMA REACȚIE în scandalul vitaminei D

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea (centru), ministrul Sănătății
Sorina Pintea (centru), ministrul Sănătății

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că, potrivit specialiștilor, 65% din populația României are carență de vitamina D, și că de la asta ar fi plecat propunerea președintelui PSD Liviu Dragnea de a acorda pentru copii, în masă, gratuitate pentru vitamina D.

„În ceea ce privește vitamina D, specialiștii spun că la nivelul populației din România, circa 65% dintre noi suferă de un deficit de vitamina D. Evaluarea statusului de vitamina D se bazează pe măsurarea nivelului plasmatic de 25 hidroxi vitamina D. Este o analiză în acest moment care se efectuează doar în instituțiile private" a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în emisiunea Esențial, la Antena 3.

E mai spune că statul român ia în considerare compensarea analizelor și a tratamentului.

„Guvernul își propune să finanțeze acest tip de analiză și medicația necesară corectării nivelului inadecvat fie deficit, fie insuficiență de vitamina D", a explicat Sorina Pintea.

Ce reacție a avut Sorina Pintea vizavi de ideea de a majora bugetul Sănătății tăind din banii serviciilor secrete și se ca face dacă va fi dată în judecată pentru scandalul cu Apa Nova, citește pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel