Sorina Pintea trimite Corpul de Control peste DSP Vâlcea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Foto: Gazeta Vâlceană
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Foto: Gazeta Vâlceană

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi că va trimite Corpul de Control la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, pentru că este nemulțumită de modul în care instituția a tratat cazul băiețelului de un an și o lună care, la începutul lunii ianuarie, a ajuns în moarte cerebrală la București, după ce a fost internat o zi la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

Nemulțumită de modul în care autoritatea supremă de sănătate din județul Vâlcea, DSP, a tratat cazul unui copil de un an și o lună care a murit în condiții neelucidate încă, Sorina Pintea trimite Corpul de Control în inspecție.

„Corpul de Control urmează să vină la Direcția de Sănătate Publică pentru că din punctul meu de vedere și în calitate de ministru, și în calitate de om, și în calitate de mamă, au existat inadvertențe între ceea ce am primit din spital ca foi de observație și documente, pentru că am dreptul să le văd, și ceea ce am primit de la Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Adică așa, ceva foarte soft, nu s-a întâmplat nimic... A, s-a întâmplat, dar trece... Asta e. Nu, nu pot să fiu de acord cu asta. Deci, Corpul de Control acolo va merge", a arătat Sorina Pintea.

„Vrem să vedem pacienți mulțumiți”

Ministrul a subliniat că respectivul caz este unul dintre motivele pentru care a vizitat Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Sorina Pintea a spus că din punctul ei de vedere ancheta pentru elucidarea cauzelor decesului micuțului nu este finalizată.

„Am venit pentru că aici a fost un incident mai ciudat, un incident pe care nu ni l-am dorit. Au fost momente în care am discutat cu președintele (Consiliului Județean Vâlcea, n.r.) și eram puțin revoltați amândoi. Facem eforturi Consiliul Județean, Guvernul României să pregătim sistemul medical pentru a face bine și totuși se mai întâmplă anumite lucruri. De aceea vom discuta despre ceea ce înseamnă calitatea actului medical, care nu e neapărat ceea ce face medicul punctual pentru tine, ci ceea ce face întreaga echipă, modul în care abordezi pacientul, modul în care abordezi problema fiecăruia. În mod normal, noi nu tratăm boli, noi tratăm pacienți și atunci cred că a devenit responsabilitatea mea, în calitate de ministru, dar și în calitate de mamă, de a veni mai des și de a fi zid, împreună cu președintele Consiliului Județean, împotriva lucrurilor neplăcute care se întâmplă. Până la urmă, noi ne facem datoria - autoritatea centrală, autoritatea locală, managementul -, dar vrem feedback. Vrem să vedem pacienți mulțumiți", a afirmat Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul Sănătății a ajuns astăzi la Râmnicu Vâlcea pentru a vedea noul aparat de rezonanță magnetică nucleară care a intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență, dar și pentru a discuta cu cei din conducerea Consiliului Județean despre o nouă structură pentru cea mai mare unitate sanitară din județ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel