Soția lui Bruce Willis, dărâmată psihic după diagnosticul actorului: Timpul e prețios. Cum arată viața cu AFAZIE

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Emma Heming Willis și Bruce Willis, foto Instagram
Emma Heming Willis și Bruce Willis, foto Instagram

Soția lui Bruce Willis, Emma Heming Willis, dezvăluie "prețul" pe care l-a plătit după diagnosticul de afazie al starului american.

Emma Heming Willis, în vârstă de 43 de ani, are două fiice alături de Bruce Willis, pe Mabel, în vârstă de 10 ani, și pe Evelyn, în vârstă opt ani. Fostul fotomodel traversează o perioadă extrem de grea, după ce soțul ei a fost diagnosticat cu o boală gravă. 

Familia actorului american Bruce Willis a anunţat, pe 30 martie, că starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a decis să renunţe la profesia de actor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica.

"Pentru minunaţii fani ai lui Bruce, noi, ca familie a lui, vrem să anunţăm că mult iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu anumite probleme de sănătate şi a fost diagnosticat recent cu afazie, care îi afectează capacităţile cognitive. Ca urmare a acestui fapt, Bruce se va retrage din cariera de actor, care a însemnat atât de mult pentru el", a anunţat familia starului american într-un comunica, în urmă cu două luni. 

"Aceasta este o perioadă cu adevărat dificilă pentru familia noastră şi apreciem iubirea, compasiunea şi sprijinul vostru neîntrerupte. Vom trece prin aceste lucruri împreună, ca o familie unită, şi am vrut să anunţăm fanilor aceste lucruri, deoarece ştim cât de mult înseamnă el pentru voi şi cât de mult însemnaţi voi pentru el", precizează acelaşi comunicat.

Documentul a fost semnat de actuala soţie a actorului Bruce Willis, Emma Heming Willis, precum şi de fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele starului american - Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.


Emma Heming Willis: „Timpul e prețios”

La o lună de la anunțul diagnosticului, soția actorului vorbește cu emoție despre lecțiile pe care le-a învățat în această perioadă și despre cât de greu îi este să accepte diagnosticul soțului ei. 

"Mă lupt să îmi fac timp pentru a avea grijă de mine în fiecare zi. Pun nevoile familiei mele mai presus de ale mele, ceea ce am descoperit că nu mă face un fel de erou. Acea  grijă pentru toți ceilalți din casa mea a avut un impact asupra sănătății mele mentale și a sănătății mele generale, și nu a servit nimănui din familia mea.

Cineva mi-a spus nu cu mult timp în urmă că, atunci când ai prea multă grijă de cineva, ajungi să nu te îngrijești suficient de tine însuți. Asta m-a oprit în loc și a rezonat cu adevărat cu mine. Nu sunt o mamă perfectă, dar știu că am câteva nevoi de bază care sunt obligatorii, cum ar fi, în primul rând, exercițiile fizice.

Este un moment în care mă pot deconecta și pot face ceva care știu că mă face să mă simt bine în general. Cred că este important să găsești acel lucru care te face să te simți bine și să construiești de acolo. Timpul este prețios”, a declarat soția lui Bruce Willis pentru The Bump, potrivit SkyNews.


Ea a adăugat: "Fetele aduc atât de multă dragoste, râsete și viață în casa noastră. Pentru noi, ca familie, întotdeauna a fost vorba de a crea amintiri. Nici măcar nu sunt sigură că avem ritualuri sau tradiții. Pur și simplu ne place să ne petrecem timpul unul cu celălalt și știm că timpul este prețios, iar eu nu iau asta ca fiind de la sine înțeles”, a mai spus ea. 

Bruce Willis a jucat într-o serie de filme de succes, inclusiv în seria Die Hard, Pulp Fiction, Armageddon, Moonrise Kingdom, 12 Monkeys și Looper.

Actorul s-a căsătorit cu actrița Demi Moore în 1987 și a avut cei trei copii mai mari ai săi, Rumer, Scout și Tallulah.

Cei doi s-au despărțit în 2000, dar au rămas în relații bune, iar Willis s-a căsătorit cu actrița Emma Heming în 2009.

Ce este AFAZIA, boala de care suferă Bruce Willis. Va RENUNȚA la actorie

Afazia - Cauze, simptome și tratament


Afazia, boala de care suferă Bruce Willis, reprezintă o tulburare gravă de limbaj. Dr. Corneliu Toader, neurochirurg, a explicat pentru Spectacola care sunt cauzele apariției acestei boli și cum o putem trata.

"Afazia este o tulburare a vorbirii, care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris, în absența oricărei modificări senzoriale. Afazia poate fi de 3 tipuri: afazia receptivă (Wernicke), ce constă în afectarea înțelegerii limbajului (vorbire, citire, chiar și limbajul semnelor), fără a afecta însă capacitatea exprimării (pacienții pot vorbi fluent, dar nu înțeleg ce spun ceilalți). Afazia expresivă (Broca), ce constă în afectarea comunicării, fie ea verbală sau scrisă, dar fără a fi afectată înțelegerea informațiilor din mediul înconjurător.

De exemplu, pacientul va înțelege ce întrebări primește, dar nu va emite răspunsuri coerente, logice. Și ultima, afazia globală, care este afazia în care este afectată întreaga funcție de comunicare (atât înțelegerea, cât și exprimarea).", a spus Dr. Corneliu Toader, pentru Spectacola.

Care sunt cauzele apariției afaziei

Dr. Corneliu Toader a vorbit și despre principalele cauze, care duc la apariția acestei cumplite boli.

"Principalele cauze ale afaziei sunt accidentul vascular cerebral și traumatismele cranio–cerebrale. De asemenea, afazia poate fi cauzată și de tumori cerebrale, infecții, boli neurodegenerative.", a mai spus acesta.

 

AFAZIA lui Bruce Willis, cauzată de AVC sau TUMORI? Corneliu Toader rupe tăcerea

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel