Spitalul Modular din Pipera, deschis pentru pacienții Covid-19 cu forme ușoare sau asimptomatici

Adisa Codruț |
Data publicării:

Unitatea este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare sau asimptomatici.

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat astăzi deschiderea spitalului modular construit de Primăria Capitalei pe amplasamentul viitorului Spital metropolitan, în Pipera.

 

  “Am deschis secția modulară externă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, cu 400 de locuri care poate fi extins la 700 de locuri. Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ce era necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare.

Spitalul are aviz de funcționare eliberat de DSP, acordat la doua luni de la solicitare in scris. Primăria Capitalei, prin ASSMB, a detașat, începând de ieri, cadrele medicale din spitalele aflate în subordinea sa și din Rețeaua de Medicină Școlară care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB.”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea. 

 

• Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID.

 

• Pacienții care vor ajunge aici vor beneficia de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet.

 

• Totodată, există și un număr de camere destinate personalului medical, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort.

 

• Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic;

 

• Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale - apă, curent electric etc;

 

• Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc;

 

• Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare.

 

• Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel