Spitalul Regional Iași. Primul contract de finanțare a unui spital regional a fost semnat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Conf dr Victor Costache.  Foto:  DC Medical
Conf dr Victor Costache. Foto: DC Medical

Victor Costache, ministrul Sănătății și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat astăzi, 30 decembrie 2019, contractul de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași.

Spitalul Regional Iași. Victor Costache, ministrul Sănătății și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat luni, 30 decembrie, la sediul Guvernului, contractul de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași. Potrivit unui comunicat, astfel se asigură finanțarea primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 500.805 mii de euro, suma cuprinde toate cheltuielile aferente proiectării, construcției, dotării și operaționalizării Spitalului Regional de Urgență Iași.

”Astăzi am semnat, în prezența vicepremierului, Raluca Turcan, primul contract de finanțare pentru cel mai avansat dintre spitalele regionale și am reușit atingerea unui obiectiv important din Programul de guvernare, urgentarea proiectelor mari de infrastructură. Vom continua colaborarea cu Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional pentru semnarea în cel mai scurt timp și a celorlalte două contracte de finanțare, pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Craiova", a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății după eveniment, conform comunicatului.

Ministrul Sănătății a mai spus că, Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, continuă discuțiile pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore. Spitalele regionale vor reprezenta un model de eficiență în acordarea asistenței medicale în România și vor contribui la creșterea calității servicilor de sănătate acordate pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel