Spor de 80% pentru Ambulanță! Anunțul făcut la Guvern de ministrul Tătaru

Dana Lascu / 27 noi 2020 / 21:26
Ședința de Guvern
Ședința de Guvern

La începutul ședinței de Guvern premierul Ludovic Orban i-a cerut explicații ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, despre un sport negociat cu sindicaliștii de la Ambulanță. Iată ce i-a răspuns Tătaru:

„Domnul ministru Tătaru, știți că am avut negocieri cu SANITAS, cu Sindicatul Solidaritatea, cu Sindicatul angajaților din Ambulanțe, și au rezultat o serie de concluzii care trebuie transpuse într-un proiect de act normativ. Suntem pregătiți?” a întrebat Ludovic Orban, premierul României. 

„Da, suntem pregătiți! Avem și o Hotărâre de Guvern și o Ordonanță. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanțelor, am preluat observațiile, și acel spor de 25% pe care l-am discutat și l-am negociat cu Sindicatul Ambulanța se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care-l aveau, și vor avea un spor de 80%!” a replicat Nelu Tătaru. 

Este vorba de sporul pentru personalul operativ de la Ambulanță, negociat pe 10 noiembrie. 

„Referitor la solicitarea noastrã de crestere a sporului pentru conditii deosebit de periculoase, s-a convenit cresterea cu 25% a sporului pentru personalul operativ din serviciile de ambulantã. Intentia este de a fi acordat începând cu luna noiembrie în conditiile în care actul normativ care va prevede acest spor sã fie finalizat pânã la sfârsitul lunii noiembrie. Premierul a mentionat cã personalul operativ din ambulantã va avea un spor de 55% plus 25%, adicã 80%” se aratã în comunicatul de presã emis de Sindicatul „Ambulanta” după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy