Statul european care menține restricții din cauza COVID până pe 11 ianuarie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Un stat european a anunțat că va păstra restricții pentru stoparea răspândirii COVID până pe 11 ianuarie.

Ungaria va menţine până la 11 ianuarie restricţiile pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, inclusiv interdicţia de circulaţie nocturnă care va rămâne în vigoare şi în noaptea de Anul Nou, în timp ce guvernul analizează cum vor decurge sărbătorile de Crăciun. Este ceea ce a anunţat premierul ungar, Viktor Orban, care a cerut populaţiei să respecte aceste măsuri în aşteptarea demarării campaniei de vaccinare pentru care marţi va fi deschis un registru.

"De abia pe 21 decembrie vom putea decide dacă de Crăciun vor exista excepţii", a scris premierul Orban pe contul său de Facebook. Interdicţia de circulaţie nocturnă, instituită la 11 noiembrie rămâne în vigoare şi în noaptea de Revelion, astfel încât nu vor avea loc tradiţionalele petreceri de sfârşit de an, a precizat Orban. Pe de altă parte, guvernul ungar face tot ceea ce este posibil pentru a facilita vaccinarea populaţiei cât mai repede posibil. "Soluţia este vaccinul. Mâine va fi lansat registrul prealabil şi toţi vom putea fi vaccinaţi", a adăugat el.

Ungaria analizează deja vaccinul rusesc Sputnik V şi a comandat peste 12 milioane doze de vaccin de la diferite companii farmaceutice occidentale. Pachetul include peste 6,5 milioane de unităţi de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de compania britanică AstraZeneca, 4,3 milioane de la compania americană Janssen Pharmaceutica şi alte 4,3 milioane de la Pfizer BioNtech (SUA/Germania). Între timp rămâne în vigoare uzul obligatoriu al măştilor de protecţie în spaţiile publice, în condiţiile în care au fost închise restaurantele, barurile, muzeele şi teatrele, pe lângă interdicţia de circulaţie între orele 20:00 seara şi 05:00 dimineaţa, potrivit Agerpres.

În ultimele 24 de ore Ungaria, o ţară cu 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat 3.879 noi cazuri de COVID-19 şi 116 decese, cifre net mai scăzute decât recordul anterior de 6.819 de cazuri din 29 noiembrie şi 193 de decese raportate sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel