Studenții mediciniști străini au, din nou, acces la „Cantacuzino”

Angela Sabău / 15 Martie 2019 / 11:40
student
student

Situația studenților străini de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” care nu au mai avut acces la Institutul „Cantacuzino” a fost rezolvată, după ce protocoalele încheiate între cele două instituții au fost respectate.

Studenții medicinișt străini și-au reluat activitatea la Insitutul ”Cantcuzino”. Într-un comunicat transmis redacției DC Medical, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară arată că activitatea a fost reluată după ce a fost constatată respectarea protocoalelor încheiate între cele două istituții.

„Vă aducem la cunoștință faptul că situația creată de suspendarea temporară a accesului  studenților străini în incinta institutului, a fost rezolvată prin respectarea de către Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București a cerințelor stipulate în protocolul încheiat între cele două instituții.

I.N.C.D.M.M. «Cantacuzino» pune un accent deosebit pe activitatea didactică desfășurată în cadrul acestuia, prin formarea și perfecționarea studenților și a personalului medical, din dorința de a duce mai departe această tradiție de aproape 100 de ani”, se arată în document.

Studenții străini veniți la Medicină în România s-au trezit, la începutul luni martie, că nu mai au acces în laboratoarele Institutului „Cantacuzino”, acolo unde aveau activitate didactică.

Institutul „Cantacuzino” a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în 2017 și are un regim militar, însă există și personal civil.  

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26