Studenţi mediciniști în ani terminali, voluntari la Spitalul "Victor Babeş" din Timișoara

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient
Pacient

Un grup de 20 de studenți la medicină vor lucra ca voluntari la Sptialul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Un număr de 20 de studenţi din ani terminali ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara se alătură medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş", în lupta împotriva COVID-19, ca voluntari. Aceștia vor lucra în Ambulatoriul amenajat în curtea unităţii.

Ei au răspuns apelului lansat de medicii spitalului de a-i ajuta la înregistrarea, testarea şi triajul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Ei vor învăţa absolut tot ceea ce au nevoie să ştie pentru a face triajul bolnavilor, pentru a completa acte, pentru a vorbi cu pacienţii. Mai avem încă 15 colegi în aşteptare, asta dacă va mai fi nevoie de suplimentarea numărului de voluntari. Sperăm să îi degrevăm astfel pe medicii de aici de activităţile acestea de triere a bolnavilor SARS-CoV-2", a declarat, miercuri, preşedinte Societăţii Studenţilor în Medicină din Timişoara, Catarina Lieb, într-un comunicat remis Agepres de Spitalul „Victor Babeş".

Miercuri a fost prima zi în care studenţii au fost instruiţi cu privire la modul în care trebuie să se echipeze şi să-şi dea jos costumul de protecţie şi au aflat ce vor face în continuare, în zona de triaj a spitalului, acolo unde ajung pacienţii transportaţi cu ambulanţele. „Fiecare mână de lucru contează. Fiecare student care vine şi este lângă un pacient infectat cu COVID, vorbeşte cu el, îi explică şi îl ajută, este de un real folos. E foarte important să fim cât mai mulţi în această luptă. Nu pot decât să le mulţumesc voluntarilor. Sunt un exemplu atât pentru colegii lor, cât şi pentru tinerii din ţara aceasta şi sper ca împreună să depăşim cu bine această perioadă", completează coordonatorul echipei de voluntari, pneumologul Monica Marc.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel