STUDIU: Abandonul universitar, de ce renunță studenții la facultate. Motivele sunt incredibile!

Dana Lascu / 17 Martie 2021 / 17:01
De ce renunță studenții la facultate. Foto: Pixabay
De ce renunță studenții la facultate. Foto: Pixabay

Abandonul universitar: Un nou studiu arată care sunt motivele cele mai importante pentru care studenții renunță la facultate.  

Studenții au diverse motive pentru a renunța la colegii și universități fără a obține o diplomă. Un nou studiu publicat în European Journal of Education (link direct studiu) a constatat, însă, că cele mai importante motive pentru a părăsi universitatea fără o diplomă sunt legate în principal de lipsa de interes a studenților în domeniul ales de studiu, precum și de așteptările greșite cu privire la conținutul studiilor lor. Problemele legate de performanța academică a elevilor par, de asemenea, importante.

Studiul sugerează potențiale măsuri pe care instituțiile de învățământ superior le-ar putea folosi pentru a ajuta studenții cu risc de abandon școlar în timp ce se străduiesc să-și termine studiile și să-și obțină diplomele.

„Fenomenul abandonului universitar este o problemă foarte relevantă și este extrem de important pentru societate, pentru instituțiile de învățământ superior și, desigur, pentru studenții înșiși. Este asociat cu o utilizare ineficientă a resurselor universităților, eșecul personal, timpul pierdut și investițiile monetare”, a declarat co-autorul Hervé D. Teguim Kamdjou, de la Universitatea din Duisburg-Essen, din Germania. 

„Oferirea de noi informații despre această problemă va ajuta universitățile să implementeze sisteme de avertizare timpurie și servicii de consiliere mai personalizate pentru a sprijini studenții cu risc de abandon școlar în timpul unui stadiu incipient de studiu”, a continuat acesta.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy