Suedia, studiu: Comutatorul molecular, secretul bătăliei cu inflamațiile

Bogdan Cotigă |
Data publicării:
Virus
Virus

Cercetătorii au descoperit “comutatorul molecular” din interiorul celulelor ce pare că poate suprima reacţia autoimună exagerată, şi deci evita inflamaţia.

Cercetătorii au evidenţiat o moleculă ce rezidă în interiorul nucleului celular ce acumulează lichid în celulă dar în afara nucleului în timpul răspunsului imun şi care previne inflamaţia. Astfel specialiștii de la Universitatea Umeå şi cea din Gotheborg, ambele în Suedia, au publicat această descoperire în revistă Immunity, ei sperând să urmeze dezvoltarea de noi tratamente pentru bolile inflamatorii.

Nelson O. Gekara, conferenţiar de biologie moleculară de la Umeå, spune că descoperirea acestui comutator - denumit MYSM1 - este "o piatră de hotar în înţelegerea funcţionării sistemului imun şi cum răspunsul imun poate fi controlat pentru a preveni bolile inflamatorii ca sepsisul."Sistemul imun este declanşat când anumiţi receptori specializaţi detectează anumite configuraţii moleculare microbiene sau material indezirabile ca celulele moarte. Aceşti receptori activează răspunsul inflamator în vederea eliminării patogenului", a declarat acesta. 

Problema sistemului imun tolerant

Această descoperire subliniază echilibrul fin al sistemului imun între eliminarea pericolelor şi declanşarea bolii. Revista Medical News Today a arăta recent că alţi cercetători au demonstrat că un sistem imun prea tolerant poate fi un factor de risc în apariţia anumitor cancere, şi care susţin că existenţa unei măsurări a toleranţei sistemului imun poate predicţiona riscul dezvoltării bolii canceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel