Tabăra școlară de la Arbănași, locație pentru carantina pacienților suspecți de coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tabăra Arbanași. Foto: turismbuzau.ro
Tabăra Arbanași. Foto: turismbuzau.ro

Tabăra școlară din localitatea Arbănași, în comuna buzoiană Beceni, a fost desemnată luni de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău ca locație pentru punerea în carantină a pacienților suspecți de coronavirus.

Autoritățile din România se pregătesc pentru situația în care am avea cazuri de infecție cu noul coronavirus din China. În județul Buzău, 17 persoane sunt auto-izolate în acest moment la domiciliu, dintre care 12 cetățeni chinezi. În cazul în care apar persoane infectate, autoritățile din Buzău /au desemnat Tabăra școlară din localitatea Arbănași, în comuna buzoiană Beceni, ca locație pentru punerea acestora în carantină.

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a declarat că „Direcția pentru Sport și Tineret a transmis în folosință în vederea carantinării cu grad de risc a infecției cu coronavirus un pavilion de 20 de locuri cu posibilitatea de extindere a capacității de cazare, iar DSP va asigura personalul medical și materialul dezinfectant atunci când situația o impune".

La rândul său, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat, conform Agerpres, că „în județul Buzău sunt 17 persoane venite din China, cinci localnici și 12 persoane de naționalitatea chineză, care au venit duminică din țara natală, aceștia sunt auto-izolați la domiciliu, starea lor este bună și sunt monitorizați de personal de specialitate".

Potrivit reprezentanților Direcției pentru Sport și Tineret, capacitatea taberei de la Arbănași este de 120 de locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel