Tânărul ars transferat în Belgia a decedat. UPDATE: „Nu e un eșec al sistemului sanitar românesc”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală

Tânărul ars în explozia de acum două săptămâni de la Piatra Neamț, care fusese transferat în Belgia pentru tratament, a decedat. 

UPDATE, ora 08.35: Miistrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat astăzi că Alexandru, tânărul ars transportat în Belgia, era în stare foarte gravă, dar că medicul care-l trata, care este de origine română, spera să-l poată salva. 

L-am sunat pe medicul din medicul din Belgia, cel care m-a anunțat de decesul lui Alexandru, și mi-a spus că s-a atașat de pacient, că îi e foarte greu să-mi spună asta, și că a făcut tot ce i-a stat în putință să-l salveze. Din păcate starea lui era foarte gravă. Medicul avea mari speranțe, pentru că au fost momente în care părea stabil și părea că își va reveni”. 

Ministrul Sănătății nu vede moartea lui Alexandru ca pe un eșec al sistemului sanitar românesc, pentru că, susține ea, în ciuda piedicilor birocratice întâmpinate și a zilelor când tânărul a așteptat în spitalul de la Iași să fie trimis peste hotare, „transferul s-a făcut în momentul potrivit, în momentul când medicii din Belgia și-au dat acordul. Pentru că ei ne-au spus „acum puteți să-l trimiteți”. Din păcate el a avut arsuri pe o suprafață foarte mare a corpului, starea lui era destul de gravă în momentul în care a fost transportat”.

știrea inițială: 

Tânărul, care avea arsuri pe 75% din suprafața corpului, trecuse în urmă cu două zile cu bine peste prima intrevenție chirurgicală.

Până la sfârșitul săptămânii, medicii sperau să-l mai opereze de două ori.

Cadrele medicale belgiene spuneau că le-a fost mai greu să îl stabilizeze și din cauza infecțiilor intraspitalicești cu care a venit din România, pe lângă arsuri. 

Din păcate, însă, organismul lui nu a mai făcut față rănilor și astăzi bărbatul a murit chiar în ziua când împlinea 28 de ani. 

Tânărul din Piatra-Neamț fuse rănit grav într-o explozie dintr-un apartament, acum două săptămâni. Inițial fusese internat la Iași, dar s-a decis transferarea lui peste hotare pentru România nu are condiții să trateze pacienții cu arsuri întinse pe mari suprafețe din corp. 

Ulterior, o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, model Alenia C27 Spartan, l-a luat de la Iași și l-a transportat spre Charleroi, Belgia, unde în primele zile de internare medicii s-au chinuit să-l stabilizeze.

 

--- știre în curs de actualizate ---

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel