Testări pentru COVID-19, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

Teste Covid-19
Teste Covid-19

Testari pentru infecția cu noul coronavirus au loc începând de azi, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. Laboratorul are o capacitate de 40 de teste pe zi. 

În cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” funcționează, începând de azi, un laborator destinat testelor COVID-19. Astfel, pacienții internați în spital vor beneficia de testare în cadrul unității, pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2, folosind metoda RT-PCR.

„Prin includerea acestui laborator în fluxul zilnic, vom realiza o eficientizare a activității în contextul pandemiei de COVID-19, având un răspuns mai rapid în cazul pacienților suspecți, ceea ce va permite luarea în consecință a măsurilor necesare, conform procedurilor și protocoalelor în vigoare”, a declarat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, asist. univ. dr. Beatrice Mahler.

Laboratorul COVID-19 are în dotare un aparat de diagnostic RT-PCR de tip ELITE InGenius cu o capacitate de 40 de teste /zi.

Procedura de diagnostic constă în identificarea ARN-ului viral, unic fiecărui virus în parte, în probele prelevate de la pacienți.

Testul de diagnosticare moleculară poate fi realizat numai de personal specializat, care să aibă training în manevrarea produsului și utilizarea aparaturii necesare.

Laboratorul COVID-19 din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” are resursă umană proprie pentru efectuarea acestor teste, iar în acest proces beneficiază și de sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prin Catedra de Genetică Medicală, care îi oferă consultanță de specialitate, astfel încât întregul proces să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

„Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila București se implică activ în proiecte destinate luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Suntem alături de cadrele universității noastre implicate în prima linie a luptei cu infecția SARS-CoV-2”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prof. dr. Viorel Jinga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0