Testele de COVID-19 pentru cele 19 cadre medicale de la Spitalul de Nefrologie ”Dr Carol Davila”, negative

Adisa Codruț / 17 apr 2020 / 13:54
Medic
Medic

Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București precizează că cele 19 cadre medicale de la Spitalul de Nefrologie ”Dr Carol Davila” au testat negativ pentru COVID-19. 

Ministrul Sănătății declarase joi, 17 aprilie, că la Spitalul de Nefrologie ”Dr Carol Davila” din București, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei, ar fi 19 cazuri de cadre medicale infectate cu COVID-19. Vineri, 17 aprilie, reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București revin cu precizări.

”La Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB, au existat suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în cazul a 19 persoane, cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului. În prezent, după desfăşurarea unei anchete epidemiologice şi retestarea tuturor celor care prezentau suspiciuni, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr, Matei Balş", ASSMB este în măsură să anunţe public faptul că în toate cele 19 cazuri, suspecte iniţial, testele au fost negative.

În acest moment nu există niciun caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", activitatea acestei unităţi medicale de elită desfăşurându-se în parametrii normali”, se arată într-un comunicat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy