Toamna, sezonul carențelor. 5 vitamine și minerale care s-ar putea să vă lipsească în această toamnă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
toamna - FOTO: Freepik@wirestock
toamna - FOTO: Freepik@wirestock

Toamna este și sezonul carențelor de vitamine. În această perioadă ar putea apărea deficitul de vitamine esențiale pentru funcționarea organismului.

Toamna este anotimpul schimbării și al carențelor de vitamine. Există posibilitatea ca în această perioadă să vă lipsească mai multe vitamine și minerale. Frunzele cad, vremea se schimbă, iar sistemul nostru imunitar are nevoie de pregătire înainte de începerea răcelii de iarnă. 

Trebuie să fim conștienți de alimentația noastră și să obținem toate cantitățile potrivite din fiecare micronutrient esențial pentru a susține și a dezvolta capacitatea sistemului nostru imunitar de a face față oricăror agenți patogeni neplăcuți care ne-ar putea apărea în cale.

Vitamina D

Organismul dumneavoastră sintetizează în mod natural vitamina D atunci când pielea este expusă la soare. Cu toate acestea, sunt zone care se confruntă cu o lipsă considerabilă de lumină solară în timpul lunilor mai reci (din octombrie până la începutul lunii martie).

NHS (și guvernul britanic) recomandă ca adulții și copiii cu vârsta peste un an să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de vitamina D - în special în timpul toamnei și iernii, potrivit Get a Drip.

Vezi și: De ce avem impresia că persoanele decedate zâmbesc. Ce este rigor mortis. Cristian Paparau: Este un semn al morții reale

Vitamina C 

Vitamina C este vitală pentru susținerea funcției imunitare normale. Este important să consumați o cantitate mare de fructe și legume care conțin vitamina C în cadrul unei diete echilibrate și să vă suplimentați pe cale orală sau intravenoasă, dacă este necesar, în special în această perioadă a anului din cauza transmiterii sporite a virusurilor răcelii și gripei.

Acest micronutrient ajută, de asemenea, la absorbția fierului alimentar, precum și la reducerea oboselii și a oboselii - care vin la pachet cu oboseala sezonieră pe care mulți o resimt ca urmare a zilelor mai scurte și a temperaturilor mai scăzute.

Zinc 

Zincul este uneori trecut cu vederea atunci când vine vorba de vitaminele și mineralele esențiale pentru o sănătate optimă. Acest lucru este regretabil, deoarece nu numai că oferă sprijin imunitar, dar are și o serie de alte beneficii pentru organism. Printre acestea se numără contribuția la funcția cognitivă normală și ajutorul la menținerea unui păr, a pielii și a unghiilor normale, pe măsură ce vremea se răcește și are un impact negativ asupra hidratării și stării generale a acestora.

Vezi și: Motivul dezgustător pentru care nu trebuie să bei apă în avion. Ce boli riști

Vitamina B12 

Toate vitaminele B joacă un rol esențial în producția de energie. Cu toate acestea, vitamina B12 este deosebit de importantă de care trebuie să fim conștienți, deoarece poate fi consumată doar prin intermediul surselor alimentare de origine animală.

Cei care preferă dietele pe bază de plante sau cu conținut redus de carne ar trebui să fie atenți la nivelul de B12 și să ia în considerare suplimentarea cu B12 în consecință. Nivelurile scăzute de B12 au fost asociate cu tulburarea afectivă sezonieră și cu simptomele depresive aferente, cum ar fi oboseala, schimbările de dispoziție și ceața cerebrală.

Vezi și: Salata care previne cancerul. Are doar două ingrediente, dar efectele sunt surprinzătoare

Fier

Odată cu oboseala sezonieră care vine adesea în tandem cu toamna și iarna, menținerea nivelului de fier este și mai necesară pentru bunăstarea ta zilnică. Fierul este un mineral esențial, necesar pentru producerea hemoglobinei în celulele roșii din sânge, care transportă oxigenul prin corp până la mușchi și țesuturi.

Contribuie la reducerea senzației de oboseală și a oboselii, susținându-ne nivelul de energie. Pentru a îmbunătăți absorbția fierului alimentar, vă poate fi de ajutor creșterea aportului de vitamine C și B12.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel