Tragedia de la Victor Babeș. Ministrul Sănătății: ce știm este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată

Florina Pop / 13 apr 2021 / 17:40
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ținut marți, 13 aprilie, o conferință de presă despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat marți, 13 aprilie, într-o conferință de presă, că TIR-ul ATI avea din 9 aprilie aviz de funcționare pe perioada stării de alertă. Acesta a afirmat că ”sistemul sanitar este suprasolicitat, că oamenii sunt cu siguranţă obosiţi, echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică o tragedie”.

”Am solicitat astăzi la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti avizul de funcţionare al Unităţii Mobile de Terapie Intensivă. Direcţia de Sănătate Publică a eliberat în data de 9 aprilie avizul de funcţionare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al raportului DSP, în urma evaluării documentaţiei şi a expertizării, Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă respectă normele de igienă şi de sănătate publică", a afirmat ministrul Voiculescu.

Acesta a mai precizat:

”Nu avem indicații că defecțiunea este dinăuntru TIR-uui, dar nu putem să știm lucrul ăsta, de asta este o anchetă în curs care ne va arăta lucrurile astea. Ce știm este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-odată. Din explicațiile pe care le-am primit de la domnul doctor Arafat, de la DSU, care a achiziționat aceste TIR-uri și care le are în operare împreună cu spitalul, știm că a fost o problemă care ține de presiunea oxigenului și asta asta ar fi dus sau ar fi putut duce. E o supoziție în momentul ăsta”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy