Transplant, 8 oameni au primit a doua șansă la viață. Cine sunt donatorii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine din Spitalul Județean de Urgență   FOTO: Facebook Agenția Națională de Transplant
Imagine din Spitalul Județean de Urgență FOTO: Facebook Agenția Națională de Transplant

Opt oameni au primit a doua șansă la viață prin transplanturi de la doi donatori aflați în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea.

Transplant, viață. ”Donarea de organe este, fără îndoială, unul dintre cele mai nobile gesturi, un gest de care românii, din fericire, n-au fost niciodată străini. S-a întâmplat și în acest weekend: 8 vieţi salvate prin transplant de organe şi ţesuturi recoltate de la 2 donatori aflați în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea”, scriu reprezentanții Agenției Naționale de Transplant pe Facebook.

Primul donator a fost un bărbat de 67 de ani internat cu un accident vascular cerebral hemoragic, care a intrat în moarte cerebrală şi de la care s-au prelevat rinichii şi ficatul, organe ce au mers spre a fi transplantate la centrele din ICUTR Cluj şi IC Fundeni.

Al doilea donator, un bărbat de 43 de ani, a suferit un traumatism cranian cerebral grav. De la acesta au fost prelevaţi rinichii - care vor fi transplantaţi la ICUTR Cluj, ficatul - care va ajunge la IC Fundeni şi corneea – care ajunge la Spitalul Militar din Bucureşti.

ANT le mulțumește familiilor donatorilor ”care în aceste momente de durere au reuşit să găsească tăria şi bunătatea de a dărui altora o viaţă mai bună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel