Institutul de Urologie Cluj: 58 de transplanturi de rinichi anul acesta, până acum

Adisa Codruț / 06 aug 2019 / 15:45
Pietre la rinichi
Pietre la rinichi

Reprezentanții Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca prezintă, pe Facebook, un raport al activității de transplant de anul acesta.

De la începutul anului și până la sfârșitul lui iulie, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca s-au efectuat 49 de transplanturi de la donator în moarte cerebrală și 9 transplanturi renale cu grefă provenită de la donator viu.

"Au fost evaluați din punct de vedere medical 501 pacienți cu boală cronică de rinichi în vederea transplantului renal dintre care 214 s-au prezentat pentru prima dată în clinica noastră. S-au realizat 2208 controale medicale cu specific de transplant", arată reprezentanții ICUTR Cluj-Napoca pe Facebook.

Potrivit acestora, în primele șapte luni ale anului s-au făcut 33 de internări pentru complicații la distanță din totalul pacienților transplantați până acum în unitatea medicală.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy