Institutul de Urologie Cluj: 58 de transplanturi de rinichi anul acesta, până acum

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pietre la rinichi
Pietre la rinichi

Reprezentanții Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca prezintă, pe Facebook, un raport al activității de transplant de anul acesta.

De la începutul anului și până la sfârșitul lui iulie, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca s-au efectuat 49 de transplanturi de la donator în moarte cerebrală și 9 transplanturi renale cu grefă provenită de la donator viu.

"Au fost evaluați din punct de vedere medical 501 pacienți cu boală cronică de rinichi în vederea transplantului renal dintre care 214 s-au prezentat pentru prima dată în clinica noastră. S-au realizat 2208 controale medicale cu specific de transplant", arată reprezentanții ICUTR Cluj-Napoca pe Facebook.

Potrivit acestora, în primele șapte luni ale anului s-au făcut 33 de internări pentru complicații la distanță din totalul pacienților transplantați până acum în unitatea medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel