Dotări din bani europeni pentru spitalele din Cluj. Ce aparate se vor cumpăra

Adisa Codruț / 24 iul 2019 / 12:21
Aparatură medicală
Aparatură medicală

Consiliul Județean Cluj a câștigat încă patru noi proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă privind modernizarea și dotarea a două spitale.

Dotări, Cluj. "Banii europeni recent câștigați prin intermediul celor patru proiecte depuse reprezintă o reconfirmare a faptului că anul 2019 este Anul Sănătății la nivelul Consiliului Județean Cluj. Lucrările de modernizare propuse, alături de echipamentele și aparatele de ultimă generație ce vor fi achiziționate vor contribui la creșterea calității actului medical și asigurarea unui diagnostic și tratament de înaltă calitate, salvând astfel mii de vieți. Mai mult decât atât, din totalul celor 36 de proiecte depuse spre finanțare în ultimii doi ani, reușita este de 100%, toate proiectele fiind declarate câștigătoare.

Depuse spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, cele patru proiecte nou câștigate au o valoare totală însumată de 46.063.311,76 lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată este în cuantum de 41.835.181,77 lei, iar 4.228.129,99 lei reprezintă contribuția proprie a forului administrativ județean", se detaliază pe contul de Facebook al Consiliului Județean Cluj.

Dotări, Cluj: ce se va cumpăra

Sursa citată arată și ce tipuri de echipamente se vor cumpăra.

Pentru Spitalul Clinic de Recuperare: cameră hiperbară cu echipamentele aferente, EKG 12 canale, Holter TA, Holter EKG, bicicletă cu încărcătură și monitor EKG, bicicletă fitness pentru copii, bicicletă ergo, aparat pentru masaj limfatic, aparat de terapie radiofrecvență, aparat de diatermie contact și aparat de terapie nanopuls (SIS); aparat ultrasunete mâini libere, aparat de terapie joasă/medie frecvență, aparat laser robotizat, aparat robotizat pentru mers, sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, aparat pentru tratamentul disfagiei, ecograf 4D, precum și un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului.

Pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase: echipamente de înaltă performanță pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, precum și de echipamentele chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI); trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromoendoscopică; Laboratorul de endoscopie va fi dotat cu o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape: Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie va primi echipamente de electroterapie și laserterapie de ultimă generație.

La ambele instituții medicale se vor face lucrări care vizează reamenajare și modernizarea mai multor spații de laboratoare.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy