Două transplanturi renale, realizate după acordul familiei unei persoane în moarte cerebrală de a dona rinichii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Operație de transplant
Operație de transplant

O echipă de medici din Iași a efectuat două transplanturi de rinichi, după ce familai ueni peeaone aflate în moartecerebrală a decis să-i doneze rinichii.

Dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, a declarat duminică că viaţa a doi pacienţi aflaţi în suferinţă din cauza unor afecţiuni renale grave s-a schimbat în bine prin bunăvoinţa familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală. scrie agerpres.ro.

"Cei doi pacienţi se aflau pe lista de aşteptate. Rinichii prelevaţi au fost transplantaţi la Spitalul Clinic Dr.C. I. Parhon din Iaşi. Mulţumim familiei donatorului pentru bunătatea de care a dat dovadă ajutând prin gestul lor un semen necunoscut", a declarat dr Raluca Neagu, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Potrivit sursei citate, acesta este cel mai vârstnic donator de până acum şi este a treia prelevare de organe făcută în cursul acestui an de la o persoană aflată în moarte cerebrală.

Dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Dr. C.I. Parhon, a declarat pentru AGERPRES că beneficiarii transplantului sunt o femeie în vârstă de 62 de ani din judeţul Galaţi şi un bărbat în vârstă de 54 de ani din judeţul Neamţ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel