Transplant: mai multe vieți salvate de o tânără de 19 ani

Adisa Codruț / 19 feb 2020 / 11:32
Operație de transplant
Operație de transplant

Familia unei tinere de 19 ani, decedată într-un accident rutier, a acceptat să doneze organele acesteia. Mai multe vieți au fost salvate prin acest gest.

Transplant, vieți. Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant spun pe Facebook că în cursul nopţii dintre 17 spre 18 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca a murit o tânără de aproape 19 ani în urma unui accident rutier. ”Însă durerea infinită a părinţilor acestui copil a fost transformată în speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi. Prin decizia acestei familii greu încercate de a fi de acord ca organele fiicei lor să fie prelevate şi donate, alţi 4 bolnavi aflați pe listele de așteptare vor putea spune că s-au născut a doua oară prin transplant de cord, ficat şi rinichi. Totodată, alți pacienți vor duce o viață normală prin transplant de cornee şi ţesuturi osoase”, amintesc aceștia.

Ficatul tinerei a fost transplantat unui pacient de 41 de ani de o echipă a Institutului Clinic Fundeni al cătuită din dr. Genady Vatachki, dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă, intervenţia salvatoare fiind realizată de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, cu suportul echipei ATI. ”Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţă), aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi: un băieţel de 11 ani şi o tânără de 38 de ani. Inima tinerei donatoare a salvat viaţa altei copile, la Universal Hospital Dusseldorf, Germania. Echipa Spitalului Clinic Colentina, coordonată de dr. Ştefan Păun, alături de dr. Dan Bucur şi dr. Dragoş Popescu, a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor schimba în bine viaţa multor pacienţi care au nevoie de transplant ţesuturi. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Bucureşti”, se mai precizează în postare.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy