Transplant: prima prelevare de organe după 11 ani, la Bistrița

Angela Sabău / 04 Martie 2020 / 22:18
Transplant organe
Transplant organe

Transplant. Două persoane au o șansă la viață după ce familia unui pacient aflat în moarte clinică a fost de acord cu prelevarea de organe și țesut.

Două vieți au o șansă să fie salvate după gestul altruist al familiei unui pacient de 52 de ani, aflat în moarte cerebrală. Familia acestuia a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi, astfel că în această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița a avut loc prima prelevare de organe din acest an. „Mulțumim cu profund respect familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate pe care l-a făcut. Familia și-a dat acordul pentru donarea tuturor organelor, dar din motive medicale, au putut fi eligibile pentru prelevare doar rinichii”, scrie pe pagina de socializare a Agenției Naționale de Transplant (ANT).

„Apreciem efortul și munca deosebită a echipei de coordonare a spitalului din Bistrița, formată din Dr. Anca Moldovan - kdp și as. Maria Kiss - coordonator de transplant, precum și implicarea conducerii acestei unități sanitare în implementarea Programului Național de Transplant”, continuă postarea.

Este de menționat faptul că SJU Bistrița a reintrat în programul de transplant în octombrie 2019, după 11 ani în care unitatea sanitară nu a mai avut acreditare pentru activitatea de prelevare. „Prin deschiderea și interesul pe care conducerea acestei unități sanitare a avut-o în privința dezvoltării activității de transplant, având susținerea unui colectiv medical conectat la medicina modernă, putem vorbi azi de 2 oameni care primesc o nouă șansă la viață.

Cele două transplante renale s-au realizat cu succes la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca, acolo unde alți profesioniști au redat bucuria vieții pentru două paciente de 50, respectiv de 61 de ani, a căror unică șansă era transplantul”, mai arată ANT.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy