Tratament pentru cancer, folosind mecanismul vaccinurilor împotriva COVID. Prof. Dan Gabriel Duda explică

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Celulele umane. FOTO: pexels.com
Celulele umane. FOTO: pexels.com

Prof Dan Gabriel Duda, de la Universitatea Harvard, a fost prezent la Academia de Sănătate, moderată de prof. dr. Irinel Popescu, unde a explicat cum mecanismul folosit la vaccinurile ARN Mesager împotriva Covid, dau rezultate excelente în tratamentul pentru cancer.

Prof. Dan Gabriel Dusa a vorbit la Academia de Sănătate, moderată de prof. dr. Irinel Popescu, despre ultimele descoperiri în ce privește tratamentele împotriva cancerului, iar ceea ce au descoperit recent folosește același mecanism ca și vaccinurile împotriva COVID-19, și anume ARN Mesager. Rezultatele obținute sunt cu atât mai importante cu cât, până acum, nu au mai existat terapii care să țintească direct celula canceroasă, spune el.

„Tratamentele care țintesc celulele canceroase în hepatocarcinom nu au reușit până acum. Rămâne o mare problemă vorbim de terapii care țintesc vasele de sânge, vorbim de imunoterapii care activează sistemul imunitar, dar terapii care să țintească direct celulele maligne nu s-au dezvoltat încă. Ori, ceea ce dezvoltăm noi, este exact acest lucru. Să țintim celulele care în acest procedeu sunt celulele care au pierdut funcția (de protecție împotriva cancerului, n.r.) este proteina P53, e o proteină extrem de importantă, care reglează ciclul de viață al celulei, care se pierde în celulele maligne și (celulele maligne, n.r.) proliferează necontrolat. Ori noi am reușit să reintroducem cu acest procedeu de ARN Mesager expresia proteinei (...), cât să inducem omorârea acestor celule maligne și, în același timp, activarea sistemului imunitar, prin aducerea limfocitelor T și a celulelor MK”, explică el.

Tehnologia pentru a produce aceste tipuri de tratament există fiind folosită la obținerea vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Acesta este mecanismul pe care l-am descris în această lucrare și care, sperăm, bazat pe entuziasmul pe care văd că l-a produs cel puțin în mediile academice de acolo, că va duce la trialuri clinice, pentru că tehnologia există. Se folosește la vaccinarea Covid, tehnologia în sine există, ea se poate produce la scară mai mare și un aspect al aceste lucrări este faptul că folosim nanotehnologii cu suprafața modificată în așa fel încât să țintească direct celulele canceroase, minimalizând efectul secundar asupra țesuturilor normale.”

Potrivit cercetătorului, efectele adverse ale terapiei sunt reduse la minimum.

„Deși reexprimând această proteină nu este egal cu chimioterapia, deci oricum e mai mic riscul de toxicitate, însă el există și îl minimalizăm prin folosirea acestor nanotehnologii și prin această țintire selectivă a celulelor tumorale.”

Detalii puteți găsi în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel