Tratamentul COVID-19, în România. Peste 2 milioane de doze la UNIFARM

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente  FOTO: pixabay.com
Medicamente FOTO: pixabay.com

Peste două milioane de doze ale unui tratament pentru COVID-19, sulfat de hidroxiclorochină, vor ajunge în România, la UNIFARM.

Terapia - o companie SUN PHARMA (Terapia), anunță că începând cu 16 aprilie 2020 o donație de 200 mii de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) intră în depozitele Unifarm SA, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să mai fie adusă o cantitate de 2 milioane de doze.

"Ne-am mobilizat foarte repede, în contextul în care acest medicament este extrem de greu de procurat, pentru că există o cerere imensă la nivel mondial datorită unor studii încurajatoare privind eficienţa lui în tratamentul COVID-19", a declarat Dr. Dragoş Damian, Director General Terapia, conform unui comunicat de presă remis presei

Cele 2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienți conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii. "La aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria am lucrat împreună cu specialiștii din Guvernul României, Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm, cărora le mulțumim pentru că au facilitat în cel mai scurt timp formalitățile legate de importul acestui medicament", a completat oficialul Terapia.

Tratamentul va fi produs în România

 

Citește mai multe pe DCNEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel