Trei bebeluși cu malformații cardiace, duși la Milano cu avionul

Dana Lascu |
Data publicării:
Bebelușii au fost duși cu un avion închiriat. Foto: Asociația Blondie / Octav Ganea - Inquam Photos
Bebelușii au fost duși cu un avion închiriat. Foto: Asociația Blondie / Octav Ganea - Inquam Photos

Trei bebeluși, dintre care cel mai mic are 13 zile, au plecat în această dimineață, cu avionul, spre o clinică din Milano unde pot fi operați de malformațiile congenitale cardiace pe care le au.  

Trei bebeluși cu vârsta între 13 zile și 6 luni, cu afecțiuni cardiace, au fost transportați cu un zbor umanitar, organizat de Asociația „Blondie”, în aceaastă dimineață, în Italia. Ei vor fi operați la Clinica San Donato din Milano. Acesta este cel de-al douăzecilea zbor realizat de asociație în acest an, prin care au fost transportați din și spre Italia, Germania, Elveția, Austria, Franța și Spania, 28 de copii și trei adulți. 

Toți cei trei copii duși azi la Milano sunt în stare critică, intubați și ventilați mecanic și nu ar fi putut fi transportați altfel. Copiii au fost însoțiți de trei medici de la Spitalul Marie Curie, iar la întoarcere va fi adus în țară un alt bebeluș, în vârstă de o lună și jumătate, care a fost deja operat la Milano, în urmă cu o lună. 

„În martie anul acesta, în timpul lock-down-ului, au ajuns la noi niște părinți disperați al căror copil urma să fie externat dintr-un spital din Italia și nu existau zboruri cu care să se întoarcă acasă. Am decis să ajutăm atunci și nu ne-am mai oprit. Costul total al curselor aeriene efectuate până în prezent este de circa 255.000 euro, cei mai mulți bani provenind din donații individuale. Săptămâna aceasta vom realiza trei astfel de zboruri și, chiar dacă nu știm acum cu ce o să le plătim, nu ne dăm bătuți, la fel cum nici acești copii și părinți nu se lasă învinși de boală”, spune Adelina Toncean, fondatoarea Asociației „Blondie”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel