Trei cadre medicale de la SJU Sfântu Gheorghe au demisionat; un medic avea 70 de ani

Adisa Codruț / 01 apr 2020 / 14:30
Medic
Medic

Trei cadre medicale de la SJU Sfântu Gheorghe au demisionat. Unul dintre ei este medic, în vârstă de 70 de ani, iar conducerea unității a considerat că este mai bine să nu se expună.

Trei cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, dintre care un medic, au demisionat, a informat conducerea instituţiei ctată de agerpres.ro. Directorul medical al SJU, Roşu Mátyás, a menţionat într-o conferinţă de presă online că, având în vedere situaţia epidemiologică, nu se mai aprobă niciun concediu pentru angajaţii din subordine, fiind nevoie de întreg efectivul medical.
Acesta a precizat că medicul care şi-a dat demisia este în vârstă şi se încadrează în categoriile cu risc ridicat.
„Concedii, în principiu, nu se mai aprobă. Avem trei persoane din cadrul personalului medical care şi-au depus demisia. Unul este medic şi, de comun acord, ne-am înţeles că e bine şi pentru el să nu se expună. Are 70 de ani şi alte comorbidităţi, deci este o persoană care se încadrează în categoriile cu risc, iar în acest sens nu considerăm că este o laşitate din partea lui. Este justificat”, a declarat Roşu Mátyás.
Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a adăugat că, deşi a demisionat, medicul s-a oferit să ajute în continuare echipa, de la distanţă, dacă va fi nevoie de experienţa sa profesională.
În acest sens, tocmai pentru a facilita în această perioadă comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare, astfel putând fi acordate sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.
„E o boală atât de nouă, nu ştim cum se comportă, fiecare caz e o noutate pentru medici şi asistenţi. Trebuie să ne adaptăm şi să lucrăm cu fiecare caz în parte, să îl tratăm ca o noutate. (...) Tot personalul va fi implicat până la o anumită limită în tratarea cazurilor de COVID”, a declarat Andras Nagy Robert.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy