Vieți salvate: familia unui bărbat în moarte cerebrală, acord pentru prelevarea organelor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean din Baia Mare
Spitalul Județean din Baia Mare

Familia unui bărbat de 51 de ani din Baia Mare, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul ca organele acestuia să fie prelevate pentru a salva alte vieți.

Încă o familie a avut puterea de a transforma propria dramă în speranța la viață pentru alți români aflați în suferință. Familia unui bărbat de 51 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru donarea organelor acestuia. „Nimic nu poate compensa pierderea unui membru al familiei. Și atunci, de unde puterea de a transforma propria dramă în speranța altuia? Gestul unei familii din Baia Mare, la fel ca al celorlalte familii care, în ultimele luni, au dăruit viață pentru atâția semeni, nu poate fi decât dovada că există o conștiință umană, deasupra oricărui interes, departe de orice idee care implică, într-un fel sau altul, o recompensă”, a scris pe pagina de Facebook Agenția Națională de Transplant.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgenta Baia Mare a avut loc, în cursul zilei de azi, 28 noiembrie, o nouă prelevare de organe de la bărbatul de 51 de ani aflat în moarte cerebrală. „Pentru ficat s-a găsit imediat un receptor compatibil: un bărbat de 52 de ani din Giurgiu, aflat pe lista de transplant din luna mai 2019. El a intrat pe mâinile reputatului medic Vlad Brașoveanu și a echipei de la Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, rinichii vor salva doi tineri la Cluj, unul de 21 de ani, iar celălalt de 26, în timp ce corneea prelevată a ajuns la București, la Spitalul Militar”, se mai arată în informarea transmisă.

„Mulțumim pentru gestul de omenie familiei donatorului, fără de care acest adevărat lanț al vieții nu ar fi fost posibil. Mulțumim dr. Andrei Mureșan (kpd) și dr. Adriana Stoicovici - coordonator de transplant, pe umerii cărora a stat greaua misiune de a vorbi cu familia îndurerată, mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în acest complex proces. Transplantul înseamnă viață!”, a transmis ANT.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel