Triplă anchetă la un cămin de bătrâni, o pacientă cu Parkinson a căzut din pat şi s-a rănit

Alexandra Mănăilă / 21 noi 2018 / 10:06

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială Gorj și Direcțiia de Sănătate Publică au deschis anchete, după ce pe o reţea de socializare a apărut o fotografie cu o bătrână grav bolnavă internată într-un centru de îngrijire care prezenta mai multe răni la o mână şi la faţa. Femeia, în vârstă de 77 ani, internată la căminul de bătrâni de la Suseni, jud Gorj, ar fi căzut din pat, ocazie cu care s-ar fi lovit în zona feţei.

Verificările în azilul cu pricina s-au făcut, după ce presa locală semnalase că femeia fusese mușcată de șobolani, care i-ar fi provocat răni grave.
„Victima prezintă excoriaţii şi vânătăi la nivelul antebraţelor şi încheieturilor membrelor superioare, fapt pentru care, la faţa locului s-a solicitat prezenţa unui echipaj medical din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea examinării acesteia. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, potrivit Agerpres.

Tiberiu Tătaru, directorul Centrului de Îngrijire Suseni, a precizat că femeia s-a autoaccidentat şi că în niciun caz nu a fost mușcată de șoareci.
S-a terminat şi controlul Direcţiei de Sănătate Publică, iar concluzia a fost că este de o dezinformare, în sensul că bătrâna are nişte echimoze, dar care sunt cauzate de un episod pe care l-a avut noaptea trecută, când a fost puţin agitată şi s-a lovit de marginea patului. Acesta este motivul pentru care prezintă acele echimoze la nivelul feţei. Nu are legătură cu şobolanii, şoarecii sau alte rozătoare. Este o bătrână în fază terminală, care a dus la acest eveniment nefericit. Este monitorizată în permanenţă, dar în intervelalul dintre cele două monitorizări s-a întâmplat acest lucru regretabil. Nu ştiu cum s-a ajuns la explicaţia că a fost muşcată de şobolani", a precizat Tătaru.

Pacienta suferă de boala Parkinson, stadiul III, spondilodiscartroză coloană dorso-lombară ICCVB, după cum se arată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care a efectuat o anchetă la fața locului.

„În dimineaţa zilei de 20,11.2018, conducerea D.G.A.S.P.C. Gorj a fost anunţată de către conducerea Centrului de ingrijire şi Asistenţă Suseni că, în cursul nopţii de 19-20 noiembrie 2018, o beneficiară de 77 ani aflată în fază terminală, având diagnosticul de boala Parkinson, stadiul III, spondilodiscartroză coloană dorso-lombară ICCVB, in jurul orelor 2:30 - 3:00 în urma unei agitaţii, a căzut din pat din cauza desfacerii tăbliei de protecţie a patului. Ca urmare a acestui incident, beneficiara a suferit excoriaţii faciale (barbă şi nas). La nivelul mâinii stângi, aceasta prezintă urme cianotice post-administrare perfuzii, constatând totodată că personalul medical a întreprins toate măsurile pentru dezinfecţia, toaletarea şi pansarea plăgii", arată instituția într-un comunicat de presă.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27