Trucul care îți face părul mătăsos. Olga Barcari: Vine și repară. Aproape că scârțâie

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
par - FOTO: Freepik@Racool_studio
par - FOTO: Freepik@Racool_studio

Cum trebuie să procedezi pentru a avea un păr mătăsos. Nu este nevoie să mergi la coafor pentru a avea un păr de invidiat. Trebuie doar să ții cont de câteva recomandări.

Pentru a avea un păr mătăsos și sănătos, este important să acorzi o atenție deosebită îngrijirii acestuia. Alege produsele de îngrijire a părului care sunt potrivite pentru tipul tău de păr. De exemplu, produsele pentru părul uscat sau deteriorat pot ajuta la restabilirea hidratării.

Olga Barcari, hairstylist de renume, ne-a dezvăluit cum trebuie să avem grijă de părul nostru. Hairstylistul a împărătășit câteva trucuri esențiale pentru a avea un păr de invidiat. 

"Masca și balsamul de păr sunt două lucruri total diferite. Fiecare își face treaba lui. Masca de păr este tratament. Masca de păr deschide cuticula firului de păr și intră în adâncul firului de păr. Se duce și vede unde este părul stricat sau rupt și reface pe toată lungimea. Un fir de păr poate fi la rădăcină foarte calitativ, pe lungimea lui poate să fie degradat. 

Masca vine și reconstruiește, hidratează. Există și măști care lasă părul la fel de aspru, chiar dacă reconstruiesc firul de părul. 

Balsamul ne face firul de păr mătăsos. Cuticula se va închide, părul va fi mai mătăsos, lucios. Balsamul se aplică după masca de păr. Cuticula firului de păr se deschide de la apă, șampon. Masca se duce, reface. Poți să stai cu masca între 5-20 de minute. Nu trebuie să stai mai mult decât scrie pe cutie. 

Apoi clătești foarte bine, aproape să scârțâie și dacă simți că nu este suficient de hidratat, aplici balsamul. Apoi, tamponezi și aplici celelalte tratamente de păr fără clătire", a explicat Olga Barcari, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la DC MEDICAL și Spectacola.

Îngrijirea părului - FOTO: Freepik

Diferența dintre balsam și masca de păr

Multe persoane folosesc acești termeni, respectiv masca de păr și balsamul de păr, în mod interschimbabil, iar deși sunt asemănători, există diferențe semnificative între fiecare tratament pentru păr, inclusiv:

Scara de hrănire - Balsamurile de păr lucrează pentru a proteja tipul tău de păr buclat și îi conferă acea textură netedă de care este însoțit. Pe de altă parte, măștile de păr lucrează pentru a oferi un strat suplimentar de recuperare fiecărui fir de păr, acționând din adâncul interiorului axului de păr.

Durata de aplicare - De obicei, măștile de păr se lasă să acționeze pentru o perioadă mai lungă decât balsamurile de păr intensive.

Problemele țintă ale părului - Măștile de păr se concentrează în general pe corectarea daunelor, cum ar fi vârfurile despicate sau părul fragil. În schimb, balsamurile ușoare se concentrează asupra ajutorului în rezolvarea problemelor zilnice ale părului, cum ar fi descurcarea.

Utilizarea unui produs pentru descurcare a părului buclat poate, de asemenea, contribui la menținerea adecvată a hidratării buclelor tale, potrivit Pattern Beauty.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel