Un nou vaccin COVID ar putea fi lansat până la finalul lui 2021. Eficacitate de 95, până la 100%

Vaccin Covid-19
Vaccin Covid-19

Sanofi și Glaxo Smith Kline au dezvoltat un nou vaccin COVID, după eșecul primului ser. Testele clinice din faza a doua au arătat că vaccinul a generat un răspuns imun solid, având o eficacitate de 95 până la 100%. Noul ser ar putea fi lansat până la finalul anului 2021.

Vaccinul experimental Sanofi-GSK a dus la producerea de concentrații mari de anticorpi neutralizanți la adulți, la niveluri comparabile cu cele observate la persoanele care s-au recuperat după infectarea cu noul coronavirus. Mai mult, la participanții care fuseseră infectați anterior cu Covid-19, o singură doză de vaccin a produs concentrații ridicate de anticorpi, potrivit Digi24.

Faza a treia a testelor clinice va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru.

„Faza 2 confirmă potențialul acestui vaccin, care va juca un rol în această criză sanitară globală. După cum știm, vor fi necesare mai multe vaccinuri, mai ales ca variante noi de COVID continuă să apară.”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședinte executiv și șef global al Sanofi Pasteur, potrivit globenewswire.com

Roger Connor, președinte al GSK a adăugat: „Noi credem că acest vaccin poate aduce o contribuție semnificativă la lupta continuă împotriva COVID-19 și va trece la faza 3, cât mai curând posibil, pentru a îndeplini obiectivul nostru de a-l face disponibil înainte de sfârșitul anului“.

Vaccinul COVID Sanofi-GSK se administrează la 21 de zile și se bazează pe proteine recombinate.

Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, UE, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel