Ungaria impune vaccinare obligatorie împotriva COVID a personalului medical

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ungaria a dat un decret prin care personalul medical trebuie să se vaccineze împotriva COVID.

Guvernul ungar a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv lucrătorii din sectorul de distribuţie a medicamentelor, cei care nu se vaccinează cel puţin cu prima doză până la 1 septembrie riscând concedierea.Potrivit agenţiei ungare MTI, măsura priveşte persoanele care lucrează în spitale, cămine de bătrâni, centre de protecţie a copiilor şi instituţiile de asistenţă sanitară pentru armată şi poliţie.

Singurele excepţii care vor fi acceptate sunt în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din motive de sănătate dovedite. Până în prezent peste 90% dintre angajaţii sistemului sanitar ungar au fost vaccinaţi cu schema completă, majoritatea cu serul Pfizer. Pe ansamblul populaţiei Ungariei, de circa 9,7 milioane de locuitori, rata vaccinării este de aproape 60%, iar guvernul de la Budapesta are în vedere o campanie pentru a obţine imunizarea tuturor persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Pe de altă parte, autorităţile sanitare ungare şi-au dat acordul pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, cu recomandarea să fi trecut cel puţin patru luni de la a doua doză, potrivit Agerpres.

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Bucureşti, a vorbit, la un post TV, despre rolul administrării celei de-a treia doze de vaccin împotriva infecției COVID. 

”Dacă vorbim de doza a 3-a vorbim într-adevăr de persoane care au nevoie și aici sunt cei cu o imunitate deficitară, persoane în vârstă și ar fi și cei care au afecțiuni cronice și, bineînțeles, personalul medical. (...) Nu e vorba doar de o imunitate care să fie pe o durată mai mare cum s-a discutat la început. Ne interesează să fie, practic, un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații. Vorbim de varianta Delta și, știm foarte bine că, eficiența în ceea ce privește tulpina indiană este mai redusă la primele doze. Deci lucrurile din start ar trebui regândite așa. În plus, personalul medical are nevoie de un răspuns imun care să fie cât mai echilibrat, cât mai bun pentru că e clar că trebuie să îl protejăm. De asemenea, personalul medical în momentul în care este protejat și riscul de a transmite mai departe este categoric mai mic", a explicat medicul Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel