Dr Adrian Marinescu despre a treia doză de vaccin anti-COVID: să putem lua în calcul noile mutații

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin Covid-19
Vaccin Covid-19

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institului Matei Balș din București, a explicat rostul administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Bucureşti, a vorbit, la un post TV, despre rolul administrării celei de-a treia doze de vaccin împotriva infecției COVID.

”Dacă vorbim de doza a 3-a vorbim într-adevăr de persoane care au nevoie și aici sunt cei cu o imunitate deficitară, persoane în vârstă și ar fi și cei care au afecțiuni cronice și, bineînțeles, personalul medical. (...) Nu e vorba doar de o imunitate care să fie pe o durată mai mare cum s-a discutat la început. Ne interesează să fie, practic, un update al vaccinului, să putem să luăm în calcul noile mutații.

Vorbim de varianta Delta și, știm foarte bine că, eficiența în ceea ce privește tulpina indiană este mai redusă la primele doze. Deci lucrurile din start ar trebui regândite așa. În plus, personalul medical are nevoie de un răspuns imun care să fie cât mai echilibrat, cât mai bun pentru că e clar că trebuie să îl protejăm. De asemenea, personalul medical în momentul în care este protejat și riscul de a transmite mai departe este categoric mai mic", a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Autoritățile din România așteaptă decizia OMS și ale altor foruri din domeniul sănătății în legătură cu o eventuală administrare a unei a treia doze de vaccin COVID-19, dar deocamdată sunt încă prea puține date din practica internațională care să demonstreze o astfel de necesitate, a explicat luni seară, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Noi discutăm. În momentul de față, nu există date din practica din lumea reală, cum se spune, care să genereze astfel de decizie la nivel internațional. Noi ne aliniem întotdeauna cu deciziile luate de OMS și de celelalte foruri internaționale”, a subliniat Andrei Baciu.

Dacă va fi nevoie de o a treia doză, secretarul de stat care este și vicepreședinte al CNCAV spune că vor trebui semnate contracte la nivel european. Comisia Europeană a semnat deja un contract cu Pfizer BioNTech pentru 1,8 miliarde de doze, deci accesul la vaccin nu va mai fi o problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel