Ungureanu (USR) cere demiterea Violetei Oancea, directorului Institutului Naţional de Hematologie

D.C. |
Data publicării:
Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook
Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei de sănătate de la Cameră, i-a solicitat miercuri ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să o demită pe directoarea Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională 'Prof. dr. C. T. Nicolau', Violeta Oancea, pentru 'incompetenţă'. 

'Dumneavoastră ar fi trebuit să vă cereţi demisia sau demiterea pentru că, potrivit legii 282 din anul 2005, dumneavoastră aţi fi putut să cereţi ca acest institut să se transforme într-un Institut Naţional de Transfuzie Sanguină, aţi fi putut să faceţi norme şi aţi fi putut împreună cu ministerul să faceţi propuneri concrete, spre exemplu ca în centrele de recoltare ca cel din Cluj să fie program de şapte zile lucrătoare şi lucru acesta nu se întâmplă şi vă spun asta în calitate de donator. Îl avem aici pe ministrul Sănătăţii şi cer public ca să vă demită pentru incompetenţă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu Amalia Şerban (n.r. - director în cadrul MS) - ne vorbeşte ca şi când nu ar fi avut o poziţie de răspundere pentru tot ceea ce discutăm aici. Este inadmisibil ca de opt luni de zile mie, ca deputat, nu mi-a răspuns nimeni din minister la o cerere foarte precisă cu privire la dotările de care are nevoie centrul din Cluj, care până acum două luni nu avea nici măcar un transformator. În cazul unei pene de curent sângele ar fi fost aruncat la gunoi', a spus deputatul, la o dezbatere organizată la Parlament. Totodată, el a avut un mesaj pentru guvernanţi. 'Rugămintea mea - cei care fac parte din Executiv - este ca atunci când vin la aceste mese să spună ce au făcut, iar dacă nu au făcut nimic să nu vină', a transmis Ungureanu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel