Vaccin anticovid: teste oprite, după ce un participant s-a îmbolnăvit 

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Un alt vaccin împotriva COVID-19 aflat în teste clinice este oprit după ce un participant la teste s-a îmbolnăvit.

Testele clinice pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de grupul farmaceutic Johnson & Johnson au fost oprite după ce un participant la teste s-a îmbolnăvit, arată surse citate de agerpres.ro.
„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant” a anunţat într-un comunicat Johnson & Johnson.
Grupul farmaceutic a precizat că există o diferenţă între o „pauză de studiu” ca urmare a deciziei companiei şi o „oprire reglementară” instituită de o autoritate sanitară de reglementare.
În anunţ, compania şi-a reafirmat „angajament puternic faţă de siguranţă”, informând că boala participantului a fost examinată de medicii personali, precum şi de cei din partea unui consiliu independent de monitorizare a siguranţei.
Compania farmaceutică se află în faza a treia a unui proces în trei faze de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa, în timp ce o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo. În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel