Vaccin rotaviral - RotaTeq. Riscuri și beneficii. Ce substanță conține

Vaccinul rotaviral oferă protecție împotriva gastroenteritelor produse de rotavirus.

Copiii trebuie vaccinați până la 24 de săptămâni de viață. Sunt recomandate două sau trei doze, administrate pe cale orală.

Ce conține

Vaccinul rotaviral conține antigenul tulpină de rotavirus uman.

Vaccinul Rotateq

Beneficii

Dintre cei aproximativ 6 000 de sugari pe care a fost studiat principalul indicator al eficacității vaccinului, la 82 de sugari vaccinați cu RotaTeq a apărut gastroenterita cauzată de rotavirus (un caz de gastroenterită severă) în comparație cu 315 dintre
sugarii care au primit placebo (51 de cazuri severe).

Studiul a indicat, de asemenea, că au existat mai puține internări sau consultații în clinicile de urgență pentru gastroenterite cauzate de rotavirus la sugarii vaccinați cu RotaTeq, potrivit ema.europa.eu

Reacții adverse

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu RotaTeq (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt pirexie (febră), diaree și vărsături. S-a raportat foarte rar (observată la mai puțin de 1 pacient din 10 000) o afecțiune serioasă numită invaginație (o afecțiune în care un segment intestinal pătrunde prin telescopare în alt segment intestinal, ceea ce determină un blocaj) după utilizarea vaccinurilor împotriva rotavirusului.

RotaTeq nu trebuie utilizat la copiii care sunt hipersensibili (alergici) la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente sau care au prezentat semne de alergie după ce au primit o doză de RotaTeq sau un alt vaccin împotriva rotavirusului în trecut.

RotaTeq nu trebuie administrat copiilor care au suferit în trecut o intussuscepție sau care au probleme cu intestinul. De asemenea, nu trebuie utilizat la copiii al căror sistem imunitar este slăbit.

Vaccinarea cu RotaTeq trebuie amânată la copiii care au febră crescută brusc, diaree sau vărsături. RotaTeq nu trebuie să fie injectat în nici un caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel