Vaccinare anti-COVID-19: Malta, prima țară din UE care are imunitatea colectivă. 70% din populație, vaccinată

Dana Lascu |
Data publicării:

Malta și-a vaccinat 70% din populația adultă cu cel puțin prima doză de vaccin anti-COVID-19, devenind prima țară din UE care atinge așa-numita imunitate colectivă, a declarat luni ministrul maltez al sănătății, Chris Fearne.

Micul stat mediteranean care are 502.653 de locuitori (Banca Mondială, 2019) a înregistrat, în medie, trei noi cazuri de COVID-19 zilnice în ultima săptămână, cu o rată a pozitivării testelor de numai 0,2%.

Măsura purtării obligatorii a măștii în spațiile deschise urmează să fie ridicată începând cu 1 iulie pentru persoanele vaccinate, cu condiția ca numărul infectărilor să rămână scăzut. De asemenea, de la 1 iunie masca nu va mai fi obligatorie pe plaje.

Restricțiile privind funcționarea sălilor de fitness și a bazinelor de înot au fost ridicate începând de luni, iar restaurantele pot rămâne deschise până la miezul nopții, față de ora 17:00 până în prezent, relatează Reuters și Agerpres.

Conform ultimelor date, 42% din populația adultă a Maltei a primit și a doua doză de vaccin. Vaccinarea este deschisă în această țară pentru rezidenții cu vârste de peste 16 ani, copiii în vârstă de cel puțin 12 ani urmând să fie vaccinați de îndată ce autoritățile sanitare europene vor aproba vaccinurile anti-COVID-19 și pentru această categorie de vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel