Vaccinare antirabică gratuită și obligatorie, DECIZIE la Înalta Curte de Casație și Justiție

Adisa Codruț / 13 ian 2021 / 10:32
Animale de companie
Animale de companie

ONG-ul Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie anunță că vaccinarea antirabică, gratuită și obligatorie, a câinilor și pisicilor se va decide joi, 14 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanții ONG-ului READC (Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie) preiczează, într-un comunicat că vaccinarea antirabică, gratuită și obligatorie, a câinilor și pisicilor se va decide joi, 14 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu ora 9.00.

”Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor este parte a Programului Naţional Strategic de Combatere a Bolilor Transmisibile de la animal la om (Zoonoze). Conform Rezoluției 652 /2014 1 - Programul multianual este gratuit, subvenţionat de la bugetul României şi Uniunea Europeană, ca strategie de Control, Supraveghere şi Eradicare a Rabiei. 2 - Programul multianual de combatere a Rabiei, trebuie gestionat, înregistrat, monitorizat şi controlat de ANSVSA conform statutului”, se arată în comunicatul ONG-ului.

Acest programul gratuit - se mai specifică - trebuie aplicat în totalitate de către Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) prin Medici Veterinari Concesionari pe întreg teritoriul României şi controlat de inspectorii Direcţiilor Sanitar Veterinare Judeţene.

”Hotărârea din 26 Iunie 2011 a CE – Drepturilor Omului menţionează la art 59 că: Problemele de interes general, care ating un grad înalt de gravitate, devin astfel o problemă de sănătate publică, iar autorităţilor publice (ANSVSA - CMV - GUVERN) le incumbă obligaţia de a acţiona rapid, prin măsuri eficiente. Suntem siguri că judecătorii ICCJ sunt conştienţi de importanța sănătăţii publice în coroborarea cu sănătatea animalelor care sunt un întreg. Aşteptăm acţiune rapidă şi măsuri eficiente de peste 7 ani şi 3 instante. Iar noi ca simpli ONG şi cetăţeni o numim – Siguranţa Biologică a României unde interesul general este superior interesului de grup sau individual”, mai cuprinde comunicatul READC semnat de Marian Bleidner.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy