Vaccinare antirabică gratuită și obligatorie, DECIZIE la Înalta Curte de Casație și Justiție

Adisa Codruț |
Data publicării:
Animale de companie
Animale de companie

ONG-ul Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie anunță că vaccinarea antirabică, gratuită și obligatorie, a câinilor și pisicilor se va decide joi, 14 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reprezentanții ONG-ului READC (Registrul Electronic al Animalelor Domestice și de Companie) preiczează, într-un comunicat că vaccinarea antirabică, gratuită și obligatorie, a câinilor și pisicilor se va decide joi, 14 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu ora 9.00.

”Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor este parte a Programului Naţional Strategic de Combatere a Bolilor Transmisibile de la animal la om (Zoonoze). Conform Rezoluției 652 /2014 1 - Programul multianual este gratuit, subvenţionat de la bugetul României şi Uniunea Europeană, ca strategie de Control, Supraveghere şi Eradicare a Rabiei. 2 - Programul multianual de combatere a Rabiei, trebuie gestionat, înregistrat, monitorizat şi controlat de ANSVSA conform statutului”, se arată în comunicatul ONG-ului.

Acest programul gratuit - se mai specifică - trebuie aplicat în totalitate de către Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) prin Medici Veterinari Concesionari pe întreg teritoriul României şi controlat de inspectorii Direcţiilor Sanitar Veterinare Judeţene.

”Hotărârea din 26 Iunie 2011 a CE – Drepturilor Omului menţionează la art 59 că: Problemele de interes general, care ating un grad înalt de gravitate, devin astfel o problemă de sănătate publică, iar autorităţilor publice (ANSVSA - CMV - GUVERN) le incumbă obligaţia de a acţiona rapid, prin măsuri eficiente. Suntem siguri că judecătorii ICCJ sunt conştienţi de importanța sănătăţii publice în coroborarea cu sănătatea animalelor care sunt un întreg. Aşteptăm acţiune rapidă şi măsuri eficiente de peste 7 ani şi 3 instante. Iar noi ca simpli ONG şi cetăţeni o numim – Siguranţa Biologică a României unde interesul general este superior interesului de grup sau individual”, mai cuprinde comunicatul READC semnat de Marian Bleidner.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel