Vaccinare COVID-19: peste 700.000 de persoane, înscrise pe lista de așteptare

DCMedical Team / 30 Martie 2021 / 15:13

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a vorbit despre listele de așteptare pentru vaccinarea COVID-19.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat într-o conferință de presă că aproximativ 760.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pe platforma online. „Este un număr relativ constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

El a mai spus că 57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

75% dintre locurile disponibile în centrele de vaccinare sunt alocate în continuare pentru persoanele din categoriile cu risc, iar 25% sunt pentru persoanele din etapa a 3-a, înscrise pe lista de așteptare, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Se preconizează că în luna aprilie, ritmul de vaccinare va crește în fiecare centru de vaccinare și se vor deschide noi centre, astfel că se va reduce timpul de așteptare în listă, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiță. 

La acest moment este disponibilă, în platforma de vaccinare, harta centrelor de vaccinare cu fiecare tip de vaccin, numărul de locuri disponibile și numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy