Vaccinarea copiilor împotriva COVID. Valeriu Gheorghiță: Doar de noi depinde să schimbăm în bine situația pandemică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine din centrul de vaccinare pentru copii  FOTO: Facebook Ro Vaccinare
Imagine din centrul de vaccinare pentru copii FOTO: Facebook Ro Vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a fost miercuri, în ziua când a început vaccinarea copiilor, la centrul de imunizare de la Romexpo.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, s-a aflat în prima zi de vaccinare a copiilor la centrul de la Romexpo.

”Este momentul mult așteptat de mulți dintre părinți, iar copiii se pot simți acum mai bine protejați și în siguranță. Nu putem accepta ca vreunul dintre decesele înregistrate să fie considerate normale, mai ales când avem vaccinarea ca soluție pentru prevenirea acestor situații nefericite. Medicina modernă se bazează pe prevenție, iar prevenția înseamnă vaccinare. Vaccinarea este principala metodă pentru evitarea formelor severe de îmbolnăvire, a spitalizărilor și a deceselor. Controlul pandemiei presupune un efort conjugat, pe termen lung, din partea tuturor reprezentanților autorităților centrale și locale, presupune cooperare și colaborare onestă, solidaritate și implicare activă a fiecărui cetățean în respectarea măsurilor individuale și colective de protecție.

Este datoria noastră să dăm dreptul la sănătate copiilor noștri, să le oferim posibilitatea de a merge la școală, într-un mediu sigur și protejat. Doar de noi depinde să schimbăm în bine situația pandemică pe care o parcurgem”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, potrivit Facebook Ro Vaccinare.

Părinții își pot programa copiii între 5 și 11 ani numai în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped. ”Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru”, mai amintesc cei de la Ro Vaccinare.

Din bilanțul COVID de miercuri, 26 noiembrie:

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară. 4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În total, până astăzi, 26 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.083.151 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 38.012 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.851.867 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,1.361 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos. Până astăzi, 59.726 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 25.01.2022 (10:00) – 26.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 94 de decese (52 bărbați și 42 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 94 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel